+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK post@watersnip.info

Op 23 november kwamen de natuurgidsen van Watersnip bij elkaar met hun coördinator Truus de Vries voor het evalueren van de buitenlessen van 2017. Ook de medewerkers die voor de veldwerkmiddelen zorgen, Fieke van Dijk en Ruud Jansen, waren daarbij aanwezig.

Watersnip verzorgt voor vele tientallen basisscholen in het Groene Hart en de aangrenzende delen van de Randstad buitenlessen in alle seizoenen. Via een uitgebalanceerd lesprogramma maken duizenden leerlingen jaarlijks kennis met de natuur. De thema’s vormen met elkaar een echt duurzaamheids-curriculum dat helemaal aansluit bij de kerndoelen voor het basisonderwijs. De gidsen hebben veel passie voor het verbinden van kinderen met natuur en milieu. Ze staan soms dagenlang in weer in wind, op prachtige zonnige dagen, maar soms ook in de regen. Het is opmerkelijk dat de kinderen meestal zo enthousiast zijn voor het leren in de natuur, dat zij geen moeite hebben met minder goed weer.

De lessen van het afgelopen jaar zijn prima verlopen. Inmiddels wordt de planning voor 2018 voorbereid voor een nieuw seizoen van kinderen in contact brengen met buiten!

Wilt u meer lezen over Veldwerk?