+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK post@watersnip.info

Educatie

NME voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs

Sinds 1987 biedt Watersnip buitenlessen aan in het Groene Hart waarin het leren in de praktijk centraal staat. Het leren in de praktijk, buiten het klaslokaal wordt steeds belangrijker in het moderne onderwijs.

Basisonderwijs wordt gegeven in een buitenles van NME

Basisonderwijs

In het buitenschools leren worden allerlei vakken geïntegreerd zoals rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en gezondheid. Daardoor leren kinderen bewuster naar hun leefomgeving kijken. Ze gaan allerlei verbanden zien en ontdekken tijdens de buitenles. Wij werken met verschillende thema’s en divers lesmateriaal wat aansluit bij het leerjaar van de klas.

Buitenles wordt gegeven voor voortgezet onderwijs vanuit nme

Voortgezet onderwijs

In het voortgezet onderwijs wordt de verbinding tussen school, maatschappij en bedrijfsleven steeds belangrijker. Watersnip verzorgt programma’s vanuit deze doelstelling. Leerlingen worden in levensechte praktijksituaties gebracht, zodat  ze daar kunnen leren, onderzoeken en ontwerpen. De lesprogramma’s dragen bij aan beroepsoriëntatie en het kiezen van profielen en studierichtingen.

Buitenles voor zowel basisonderwijs als voor voortgezet onderwijs
Watersnip NME verzorgt een buitenles voor voortgezet onderwijs en basisonderwijs
Tijdens een buitenles gaan de kinderen van het voortgezet onderwijs en basisonderwijs lekker leren
educatie staat voorop bij de nme lessen

Contact

Bent u geïnteresseerd in deze activiteiten? Dan kunt u contact opnemen met Watersnip. Telefonisch via 0182 – 395460 of via het contactformulier.

Actueel

Buitenlessen Natuur- en Milieu-Educatie 2017 afgerond

Op 23 november kwamen de natuurgidsen van Watersnip bij elkaar met hun coördinator Truus de Vries voor het evalueren van de buitenlessen van 2017. Ook de medewerkers die voor de veldwerkmiddelen zorgen, Fieke van Dijk en Ruud Jansen, waren daarbij aanwezig. Watersnip...

Lees meer

Wetland safari’s gericht op leren onderzoeken

Diverse klassen  van het Coenecoop College en van het Driestar College bezochten de afgelopen weken Watersnip Wetland-informatiecentrum. Ze namen deel aan een Wetlandsafari waarin ze via de wetenschappelijke methode eenvoudig onderzoek leerden verrichten. In dit geval...

Lees meer