+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK post@watersnip.info

De medewerkers van Watersnip hebben een keuzemenu wat betreft hun verjaardagscadeau. Er kunnen diverse goede doelen ondersteund worden, waaronder Kiva.

Kiva Microfunds is een non-profitorganisatie waar mensen geld kunnen uitlenen via het internet aan mensen in ontwikkelingslanden door middel van Kiva’s 191 microfinanciering partners. De stand van het uit te lenen geld door Watersnip is nu € 673,00. Dit bedrag komt steeds weer in zijn geheel terug door terugbetalingen. En het groeit ieder jaar door de inbreng van onze medewerkers.

Op dit moment is een lening verstrekt aan de Suma Qhantawi Group in Bolivia. Bernardina is een voorbeeld van een kleine ondernemer die lid is van deze groep. Dankzij de lening kan ze kleding inkopen bij een groothandel in de stad La Paz. Vervolgens verkoopt ze deze kleding in haar eigen verkoopgebied. Met het geld wat ze hiermee verdiend kan ze de lening terugbetalen en kan zij ook als alleenstaande moeder van 2 kinderen haar gezin onderhouden.

MVO

Watersnip wil graag bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld. Daarom zet het bedrijf zich in voor een goede balans tussen de drie elementen people (welzijn van mensen), planet (natuur en mileu) en profit (een gezonde fair trade economie).

Wilt u meer lezen over Watersnip en fairtrade?