+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op zaterdag 10 mei jl. op ‘World Fair Trade dag’ werd bij een familie-uitje Fair Trade koffie en thee aangeboden door Watersnip.

De ‘Sluipwijkse turfvaartocht’ duurde 3 uur. Hierdoor was er voldoende tijd om de Reeuwijkse Plassen rond te varen. Vanuit het oude vervenersdorp Sluipwijk werd gevaren over de plassen ’s Gravenbroek, Groot Vogelenzang, Gravenkoop, Nieuwenbroek, Kalverbroek, Vrijhoef, Klein Elfhoeven en Elfhoeven. Diverse ophaalbruggen zijn gepasseerd waarbij de deelnemers de bruggen opendraaiden voor de schipper. Bij Twaalfmorgen meerde de schipper aan en maakten de deelnemers een korte wandeling in het recreatiegebied.

Tijdens de vaartocht kwamen veel jeugdherinneringen naar boven. Een aantal deelnemers is getogen in Gouda en Waddinxveen en opgegroeid met de Reeuwijkse Plassen.

“Het was een leuke vaartocht en we hebben genoten van de omgeving. Vooral de activiteiten met de diverse gereedschappen zoals het gebruik van de baggerbeugel en het treden van de turf met een klomp maakten de vaartocht speciaal.” Aldus één van de deelnemers.

Kijk hier voor meer informatie over de ‘Sluipwijkse turfvaartocht’.

Bij natuuractiviteiten en vergaderingen serveert Watersnip Fair Trade koffie en thee.