+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op een prachtige donderdag in september bracht de Gegevensautoriteit Persoonsgegevens uit Den Haag een bezoek aan het Reeuwijkse plassengebied voor een teamdag. Op het terras van Watersnip Accommodatie werd genoten van een heerlijke lunch. Daarna scheepte men zich in voor een zeiltocht met de grundels en een bok-vaartocht.

In de eiken grundels, de authentieke platbodems, van Watersnip kreeg men instructie en leerden de groepen zelfstandig zeilen met een  veilig spriettuig. Onder leiding van de instructeur van Watersnip kwamen de diverse groepen tot steeds betere zeilprestaties, geholpen door een gunstige wind. Tegelijkertijd gingen andere groepen in het wisselprogramma natuur, landschap en cultuurhistorie beleven in het stille achterste plassengebied. Diverse deelnemers, waaronder directieleden, kwamen in actie met turfmakers-gereedschappen als baggerbeugel, stikgraaf en boezemschop. Een “veenmeid”werd bereid gevonden de turf te treden met treeborden. Later werden ook lokeenden uitgeworpen op het water en werd stilgestaan bij de betekenis van jacht en visserij in het plassengebied. Eén en ander levert prachtige plaatjes, verhalen en gezelligheid op. Ook het zelf draaien van de brug droeg daaraan bij.

De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet en een barbecue, terwijl de zon zich langzaam naar de horizon bewoog. De leiding sprak in een dankwoord van een uitstekend georganiseerde dag en het “leukste bedrijfsuitje ooit”. Dit vormde voor onze projectleider Lisette van der Eijk natuurlijk een prachtig compliment, waar alle betrokken medewerkers van Watersnip Natuuractiviteiten in kunnen delen.

Wilt u ook gebruik maken van de vergaderruimte i.c.m. teambuilding-activiteiten?