+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Half augustus bezocht het docententeam van OBS De Singel uit Schiedam de accommodatie van Watersnip in De Rokende Turf voor het samen opstarten van het nieuwe schooljaar. Meer dan vijftig medewerkers namen deel aan training, gesprekken, buitenspel en vaartocht.

Op woensdagmiddag stortten zes teams zich onder begeleiding van directeur John van Gemeren van Watersnip zelf in een proces van zelfontdekkend leren en samenwerken op het water. Daarbij werd goed geroeid met de riemen die men had in de eikenhouten grundels van Watersnip. Verborgen sturende talenten kwamen in de groepen bovendrijven en ook doorzettingsvermogen, goed manoeuvreren en geduld en veerkracht bleken van belang. Op de oever van de Elfhoevenstrook werd o.m. een Zweeds loopspel beoefend. Er kon op de terugweg naar Sluipwijk ook een kort traject gezwommen worden.

In de avond werd gezelligheid en ontspanning gevonden rond het kampvuur aan een bladstille plas. OBS De Singel werkt met leerlingen die veel aandacht nodig hebben. Het team bereikt door uitgekiende werkwijzen heel goede resultaten met deze leerlingen. Het verblijf in Sluipwijk werd als positief en inspirerend ervaren. Volgens mede-organisator Mandy is Watersnip “een heerlijk eenvoudige en pure locatie, waar je met beide voeten op de grond komt! “

Wilt u meer lezen over de accommodatie van Watersnip?