+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op 2 juni ontving Watersnip Natuuractiviteiten een team van het Ministerie van Justitie dat gevestigd is in Gouda. De medewerkers hadden voor het bedrijfsuitje hun basis in de Goudse Poort achtergelaten voor een middag op het water om te zeilen over de Reeuwijkse plassen met grundels.

Eerst kregen zij een praktische en gedegen instructie van directeur John van Gemeren over het omgaan met een platbodem. Tijdens zo’n instructie worden medewerkers opgespoord die kunnen zeilen, surfen of tenminste ervaring hebben met het besturen van een buitenboordmotor. Ook minder ervaren medewerkers kunnen in de veilige schepen van Watersnip aan den lijve kennismaken met de eerste principes van het zeilen en roeien.

Het mooie is dat talenten van medewerkers kunnen leiden tot een andere vorm van samenwerken, dan binnen een kantoorsetting. Je vult elkaar op een andere manier aan en samen ga je “roeien met de riemen die je hebt”. Dit leidt meestal tot een heel positieve sfeer aan boord, en ook tot lachen, gesprek en gezelligheid. Dat was met deze groep ook weer zeker het geval. De grundels werden goed bestuurd en gebruikt. De gunstige zeileigenschappen werden benut. Het overstag gaan en het gijpen ging steeds beter. Tijdens de pauze aan de steiger op het Elfhoevenstrand was er tijd voor koffie, thee met stroopwafel. Tijdens een wandeling werd kennis gemaakt met de bijzondere vogels en planten van het Reeuwijkse wetland. Er werden zelfs wilde orchideeën gespot. Ook werd genoten van de vele boerenzwaluwen die laag over het water en over het gras scheerden.

Op de terugweg ontstond vanzelf competitie tussen de teams, wat de samenwerking en teambuilding aan boord verder versterkte. De medewerkers waren even helemaal losgekomen van hun dagelijks werk en hadden tegelijk de teamspirit versterkt!

Bent u ook op zoek naar een bedrijfsuitje met teambuilding?