+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op één van de eerste mooie zomeravonden in juni stapten 45 mentoren en leerlingen van de Brede school uit Gouda bij Watersnip aan boord.

Hoewel het ging om een ontspanningsavond ter beloning van de inzet in het afgelopen jaar, moest er ook op het water goed samengewerkt worden. Diverse mentoren bleken over goede zeilvaardigheden te beschikken. De kinderen werden zoveel mogelijk betrokken bij alle activiteiten in de boten zoals het werk met het anker, het draaien van de brug, roeien, uitbrengen van de zeilen e.d.

De heldere avondzon zorgde voor een prachtige belichting en bijzondere sfeer, waarin ieder tot rust kwam. In de luwte van een eiland in de plas Elfhoeven werd stilgestaan bij de turfgeschiedenis van het plassengebied. De daarbij behorende gereedschappen zoals baggerbeugel en stikgraaf werden door kinderen en mentoren zelf ter hand genomen.

Een accordeonist zorgde tijdens de koffie en limonadepauze voor aangename klanken. Voldaan kwam ieder veilig terug in de haven van de Rokende Turf. De samenwerking op het water was geslaagd.

“Het was een prachtige avond. Mooie vaart met prima gids! Leuk hoe de kinderen en mentoren actief bij de vaart betrokken werden. Vond ik echt verrassend.”
Maria Wassink, Projectleider Brede School Mentorproject.