+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Het schooljaar 2017-2018 werkt Watersnip met het thema natuur en science. Voor 120 scholen in het Groene Hart worden deze lessen verzorgd. Verschillende kerndoelen worden hier behandeld.

In de Krimpenerwaard is voor groep 3 en 4 de buitenles ‘Mensen bouwen huizen’ gestart met als onderwerp milieu en techniek. Wonen in een eigen huis is voor ons vanzelfsprekend. Maar waarvoor heb je eigenlijk een huis? De leerlingen denken na over de functies van een huis. Hoe gaan we in huis met warmte en energie om? We bouwen in groepjes hutten en ontdekken gaandeweg wat we werkelijk in een huis nodig hebben om het een huis te laten zijn en op welke wijze we ons huis goed gebruiken. De leerlingen gaan zelf een eigen ‘huis’ bouwen. Welk groepje kan er lekker warm in zitten?

Na de herfstvakantie gaat groep 3 en 4 in de gemeente Waddinxveen, Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk aan de slag met het onderwerp ‘Afval natuurlijk!’. Dat mensen rommel kunnen maken weten wij wel. Elke keer komt er weer een auto langs om onze rommel op te halen. De natuur maakt er ook een rommeltje van. Bladeren vallen in de herfst op de grond, takken waaien er af en bij een harde storm waaien zelfs bomen om. Er kunnen zoveel bladeren op de grond vallen dat het een dikke pap wordt. De kinderen gaan tijdens deze buitenles veel leren over hoe de natuur zijn rommel opruimt.

Wilt u meer lezen over onze buitenlessen en Watersnip?