+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op 16 maart verzorgde Watersnip Natuuractiviteiten een educatief programma voor een groep Pabo-studenten van de Driestar uit Gouda. Het programma had als doel kennis te maken met en nieuwe trends op het gebied van duurzame voedselproductie. Watersnip had samen met Natuurboerderij Hoeve Stein een excursie voorbereid. De studenten werden ontvangen op het publieksplatform van Natuurboerderij Hoeve Stein. Van hieraf heeft men een prachtig zicht op de potstal van het bedrijf en op de melkcarroussel. Ondernemer Ivanka de Goeij en schoonvader Jan de Goeij gaven toelichting op het bijzondere bedrijfsconcept van Hoeve Stein, waar economie en ecologie hand in hand gaan.

Hoeve Stein zal midden 2017 geheel overstappen op de productie van biologische melk. Een veehouderijbedrijf ontvangt een aanmerkelijk hogere prijs voor biologische melk, maar men moet daar ook wel extra inspanning voor leveren. John van Gemeren van Watersnip ging met de deelnemers in gesprek over de rol van de consument. Is er wel een markt voor duurzaam geproduceerd voedsel? Is de consument bereid wat meer te betalen voor biologische producten?

Na het gesprek ging men het weiland in om te kijken naar de inrichting van de slootkanten en naar de grassen, kruiden en regenwormen. Daarna kon onder helder zonlicht worden genoten van het groen-zwarte verenkleed van enkele kieviten. Vanaf een uitkijkpunt was een groep van 15 grutto’s goed te volgen die voedsel zochten in een plas-dras. De studenten waren, gezien hun krappe beurs, nog kritisch over de duurdere biologische producten. Maar ze waren toch ook onder de indruk van de ondernemingszin van Hoeve Stein en het streven naar combinatie van voedselproductie en biodiversiteit

Wilt u meer lezen over Watersnip en educatie?