+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Basisonderwijs

NME voor basisonderwijs, heerlijk in de buitenles ravotten
Water
Buitenles krijgen is leuke educatie, Watersnip verzorgt leuke NME lessen voor het basisonderwijs
Natuur als bron (Duurzaamheid)
Basisonderwijs heeft een NME buitenles, waardoor ze een leuke educatie krijgen van Watersnip
Energie
NME educatie programma's nemen de kinderen mee naar een leuke en leerzame buitenles
Reeuwijkse plassen

NME voor basisonderwijs

Voor basisscholen in het Groene Hart verzorgt Watersnip buitenlessen. Het leren in de praktijk, buiten het klaslokaal wordt steeds belangrijker in het moderne onderwijs. In Groot Brittannië, Noorwegen en Finland wordt deze leermethode al veel en met succes toegepast.

In het buitenschools leren worden allerlei vakken geïntegreerd zoals rekenen, taal, aardrijkskunde en geschiedenis. Daardoor leren kinderen bewuster naar hun leefomgeving kijken. Ze gaan allerlei verbanden zien en ontdekken tijdens de buitenles.

Sinds 1987 biedt Watersnip Educatie buitenlessen aan het basisonderwijs in het Groene Hart waarin het leren in de praktijk centraal staat. De lessen vinden plaats in parken, bij rioolgemalen, langs de slootkant en in het weiland.

Wij werken met verschillende thema’s en divers lesmateriaal wat aansluit bij het leerjaar van de klas. Prijs: Op aanvraag.
Neem voor meer informatie contact op met Watersnip Educatie.

Buitenles NME

Groep 1/2

Water: Kennismaking met de sloot  (School omgeving) Energie: Mens en dier in winterland (School omgeving) Natuur als bron: Dat komt van de boerderij (School omgeving) Natuur als bron: Kleine diertjes rond de school (School omgeving) Rond de Reeuwijkse Plassen: Herfstwandeling (School reis)

Groep 3/4

Water: Water stroomt onder onze wijk (School omgeving) Energie: Mensen bouwen huizen (School omgeving) Natuur als bron: Natuurlijk afval (School omgeving) Rond de Reeuwijkse Plassen: : Lente in de lucht! (School reis)

Groep 5/6

Water:  Schone sloten, vuile sloten (School omgeving) Water:  Wonen en werken in een veengebied (School omgeving) Energie:  Mens en geriefhout (School omgeving) Natuur als bron: Mens en natuur in het weiland (School omgeving) Rond de Reeuwijkse Plassen: Voorjaarsvaartocht (School reis)

Groep 7/8 Water: Waterbeheer (School omgeving) Energie:  Energie voor nu en straks (School omgeving) Natuur als bron:  Natuurbeheer (School omgeving) Rond de Reeuwijkse Plassen:  Turfwinning in het plassengebied (School reis)
 Lees meer over de programma’s Groep 1/2
Lees meer over de programma’s Groep 3/4
Lees meer over de programma’s Groep 5/6
Lees meer over de programma’s Groep 7/8