+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Iedere winter vragen de schitterende eikenhouten grundels van Watersnip Natuuractiviteiten het nodige onderhoud. Er is altijd wel iets aan te doen. Dat is normaal bij houten schepen die al dertig jaar in de vaart zijn. In 1987 werden deze traditioneel Hollandse schepen speciaal voor Watersnip gebouwd door scheepstimmerwerf Thom van Zijp. Het optuigen van de grundels met de kenmerkende roodbruine spriettuigen is een precies werkje, waarbij versleten lijnen worden vervangen.

De spriettuigen hebben geen giek. Dit maakt ze bij uitstek geschikt om in te zetten voor weinig ervaren gasten. Vanuit de begeleidingsboot krijgen zij instructie in het samenwerken, roeien en zeilen.  Het is voor veel families, verenigingen en bedrijven vaak een eerste kennismaking met de principes van het zeilen. Maar ook voor echte, deskundige zeilers zijn de grundels boeiende vaartuigen. Het varen met een platbodem vereist namelijk extra vaardigheden.

De komende maanden, tot half oktober zullen volgens de boekingskalender weer veel groepen een zeiltocht met de fraaie grundels gaan maken en op die manier het Reeuwijkse wetland intensief beleven!

Bent u benieuwd naar onze groepsactiviteiten?

Wilt u het teamuitje afsluiten met een barbecue aan ons terras aan het water?