+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Ieder weekend verblijven groepen in de accommodatie van Watersnip en genieten van het uitzicht op de plas. Hoogtepunt van het verblijf is vaak om met elkaar de Reeuwijkse plassen op te gaan in de streekeigen vaartuigen van Watersnip Natuuractiviteiten.

In september maakte een familie met veel jongeren een leuke actieve wetlandvaartocht. De 32 deelnemers genoten van het samenwerken in een grundel met spriettuig. Voor velen was het de eerste kennismaking met zeilen. Men was verrast door de snelheid die deze platbodems kunnen ontwikkelen. De opvarenden vormden snel een team en kwamen samen tot goede prestaties. Ook de vaartocht met het turfmaken was een groot succes. De gids vertelde over de betekenis van turf voor de economie in vroeger eeuwen en over het eeuwenoude veen, waarin de rietstengels duizenden jaren worden geconserveerd. Diverse jongeren wilden zelf de turfgereedschappen uitproberen.

Het werd een prachtige middag waar iedereen enthousiast aan mee deed! Op de vuurplaats van ‘De Rokende Turf’ smeulden in de avond de turven, die vorige groepen hadden gemaakt.

Wilt u meer lezen over onze groepsactiviteiten?