+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Welkom voor de Grutto bij familie Niesing

Tijdens het nationale ‘Welkom Grutto Weekend’ organiseren Niesing melkveehouderij en weidevogels en Watersnip een bijzondere activiteit. Belangstellenden kunnen op zaterdagmorgen 19 maart een plas-dras vol laten lopen en de Grutto’s verwelkomen. Dit zal plaatsvinden op het weidevogelcompensatiegebied ten noorden van Reeuwijk-Dorp.

Dit gebied is speciaal ingericht voor weidevogels door Watersnip Advies in opdracht van de gemeente Alphen a/d Rijn. Het compensatiegebied was nodig in verband met de aanleg van de Oostelijke Rondweg in Boskoop. Veehouderij Niesing gaat als deskundig weidevogelbedrijf hier het beheer van doen. Er zijn slootkanten verlengd. Verder zijn twee plas-dras situaties ingericht.

Door het draaien van de PVC-pijpen kunnen twee graspercelen gedeeltelijk volstromen voor een beperkte tijd. Zulke drassige situaties zijn zeer aantrekkelijk voor weidevogels. Grutto’s kunnen hier opvetten en uitrusten van hun lange reis uit de overwinteringsgebieden in Senegal. De verwachting is dat op de compensatiepercelen diverse paren weidevogels zullen gaan broeden.

Datum: zaterdag 19 maart
Tijdstip: 10.00 uur
Adres: Wijkdijk 66 te Reeuwijk
Aanmelden: tinus@melkveehouderijniesing.nl
De activiteit is gratis
Ontvangst is bij het bedrijf van Niesing waar een presentatie wordt gegeven door Tinus Niesing en zijn dochter Tess Niesing.

Foto Grutto: Jan van Dijk