+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

In het weekend voor Pasen hield het Nederlands Studenten Kamerorkest NESKO een repetitieweekend in onze groepsaccommodatie De Rokende Turf. Dit ter voorbereiding op een tournee langs diverse Nederlandse steden in het voorjaar.

Het orkest staat voor dit project onder leiding van de vermaarde jonge dirigent Ivo Meinen. Hij vervult een functie als Kapellmeister in Jekaterinenburg in de Oeral in Rusland. Onder zijn heldere leiding kwam mooie muziek tot klinken. Fagotten, hobo’s, trompet en diverse soorten strijkinstrumenten speelden de “Derde symfonie van Mendelssohn”, bijgenaamd “de Schotse”. Ook de “Dances of Galanta” van Zoltan Kodály werd ingestudeerd. Het valt dan op dat de grote ruimte erg geschikt is voor muziekbeoefening en een goede akoestiek heeft. Tussen de repetities door konden de jonge musici genieten van het zonovergoten terras met uitzicht op de plas. In een bok van Watersnip werd een leuke groepsfoto gemaakt.

Muziek- en theatergezelschappen weten goed de weg te vinden naar onze groepsaccommodatie aan het water. Muziek en natuur is altijd een goede combinatie!

Foto’s: Milagro Elstak

Bent u benieuwd naar onze groepsaccommodatie aan het water?