+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Schoolkamp in de groepsaccommodatie

Deze week is groep 8 van de Willem van Veenschool uit Katwijk op schoolkamp in accommodatie De Rokende Turf in het Reeuwijkse Plassengebied.

De leerlingen namen geconcentreerd deel aan de zeil-clinic die verzorgd werd door John van Gemeren, directeur van Watersnip en door Ruud Jansen. Voor verreweg de meeste opvarenden was het de eerste kennismaking met roeien en zeilen. Allereerst werden daarom de onderdelen van de historische platbodems van Watersnip natuuractiviteiten benoemd. Vervolgens namen de kinderen met hun begeleiders plaats in de boten en oefenden de handelingen met roeiriemen en zeilen. Onder de veilige begeleiding van een “bok”, een motorboot, ging de groep roeiend de plas op. Door de vrij stevige wind werd er direct een beroep gedaan op spierkracht en wil tot samenwerken. Na de passage van een draaibrug ging het grootzeil open op de plas Elfhoeven. Al snel leerden de bemanningen te “gijpen” en “overstag te gaan”.

Vanuit de motorboot werden instructies gegeven en voor de veiligheid gewaakt. De spriettuigen zonder giek, waarmee de authentieke platbodems zijn uitgerust, maken deze boten heel geschikt om beginners te laten genieten van een eerste zeilervaring. Het is waardevol als teams er in slagen snel te leren en goed om te gaan met de boot. Het levert ook mooie Hollandse beelden en een onvergetelijke ervaring op!

De grundels van Watersnip zijn door hun goede zeileigenschappen boeiend voor zowel beginnende als voor geoefende zeilers.

Wilt u meer lezen over de groepsactiviteiten van Watersnip?