+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Watersnip is gevestigd in een voormalig schoolgebouw uit 1953. Sinds 1961 is dit schoolgebouw wijd en zijd bekend onder de naam De Rokende Turf. Deze naam was gekozen door de toenmalige eigenaar, omdat op deze locatie een café heeft gestaan dat de bijnaam De Rokende Turf droeg. De Sluipwijkse turfmakers en baggermannen dronken hier in het weekend een borreltje, dat ingeschonken werd door de weduwe Trijn Verbeek. De turf die zij stookte was van slechte kwaliteit en rookte meer dan dat ze brandde. Vandaar de naam.

Het gebouw De Rokende Turf is eigendom van gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente heeft het pand in december jl. in erfpacht uitgegeven aan de Stichting Rokende Turf. Deze stichting verhuurt het gebouw voor lange tijd aan Watersnip. Het onderhoud aan het gebouw wordt door Watersnip verricht. De huidige periode met prachtig zomerweer is ideaal om een aantal grotere klussen aan het dak aan te pakken. De afgelopen week werkten onze medewerkers Ruud en Niels aan dakisolatie. Een zeer warme klus.

Watersnip houdt alle stijlkenmerken van de fraaie voormalige dorpsschool zorgvuldig in stand! De gasten van Watersnip waarderen de bijzonder nostalgische sfeer die gebouw, terrein en boten uitstralen.

Wilt u meer lezen over Watersnip?