+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Over ons

John

In 1987 ben ik samen mijn vrouw Sonja het bedrijf Watersnip begonnen. Dat was heel vernieuwend in een tijd waarin nog vrij weinig aandacht bestond voor de kwaliteit van natuur en landschap. De gemeente gaf ons de gelegenheid in dit werkveld en in het gebouw De Rokende Turf (sinds 1991) te ondernemen. Als directeur-eigenaar is het mijn taak steeds vernieuwende producten en visies te ontwikkelen en om medewerkers te begeleiden en te bekwamen. Meer dan 27 jaar ben ik gesteund door betrokken, gemotiveerde en prettige medewerkers.  Zonder hun werk en (betaalde) inzet kan dit bedrijf niet bestaan en groeien.

Er is steeds sprake van groei van alle delen van het bedrijf. Zelf houd ik me het meest bezig met Watersnip Advies.  De biodiversiteit in het water inspireert mij enorm. Daarnaast werk ik ook heel graag aan het combineren van natuur en voedselproductie op agrarische bedrijven. Daarmee bereiken wij heel mooie resultaten die vragen om verdere toepassing in het Groene Hart en daarbuiten.

Ook het verspreiden van kennis en belangstelling voor wetlands heeft mijn passie. Om daar aan bij te dragen profileert Watersnip zich als Wetland-informatiecentrum. Dit leidt ook tot steeds meer internationale contacten.

 

Brigit

Brigit

Binnen Watersnip houd ik mij bezig met natuurwetgeving en waterkwaliteitsonderzoek. Zoeken naar mogelijkheden om mens en natuur samen te laten leven in voor de natuur zo optimaal mogelijke omstandigheden, vind ik interessant.

 

Fieke

Fieke

Bij Watersnip verzorg ik de materialen voor de buitenlessen en de programma’s voor de overige groepsactiviteiten. In de accommodatie ben ik nauw betrokken bij het onderhoud en de inrichting van het gebouw. Dat Watersnip is gevestigd te midden van het Reeuwijkse plassengebied maakt het werk aangenaam.

 

Heidi

Heidi

Er is veel te beleven buiten het klaslokaal. Als coördinator natuur- en milieueducatie bij Watersnip is het mijn doel om kinderen liefde voor de natuur bij te brengen door het organiseren van buitenlessen. Hierbij vind ik het belangrijk om scholen zoveel mogelijk te ontzorgen, het educatieve materiaal steeds door te ontwikkelen en in te spelen op de actualiteit.

 

Meia

Meia

Ik ben verantwoordelijk voor de financiële administratie en P&O van Watersnip. Ik vind het een uitdaging om niet alleen op commercieel niveau te denken, maar deze te combineren met aandacht voor het belang van mens en natuur.

 

Ruud

Ruud

Na mijn werk als beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht mag ik mijn opgedane technische kennis en kunde nu inzetten voor Watersnip. Heerlijk om in een bedrijf te werken waar mens en natuur op de eerste plaats staan en om mensen te ondersteunen in een bewustwordingsproces naar de rijkdommen van de natuur voor de mens.