+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Over ons

John

In september 1987 is het bedrijf Watersnip door mij opgericht. De aandacht voor natuur en milieu was toen nog relatief klein.  Sinds 1991 kunnen we voor ons werk het gebouw De Rokende Turf gebruiken op een prachtige plek centraal in het Reeuwijkse plassengebied. Watersnip heeft zich breed ontwikkeld tot een “wetlandinformatie-centrum” met diverse groeiende takken. We hebben al die jaren samengewerkt met zeer gemotiveerde,  medewerkers. Dit is een belangrijke factor voor het succes én voor de goede sfeer in onze organisatie. Watersnip  werkt  op het snijpunt van commercieel en ideëel ondernemen.

Het bedrijf draagt steeds bij aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering van natuur, water en landschap. Onze uitstekende contacten met de wetenschappelijk wereld zijn hierbij heel waardevol.
Sinds januari 2020 heb ik Brigit als vennoot naast mij. Deze samenwerking is stimulerend en biedt continuïteit. Het is fantastisch bij te dragen aan een toekomst waarin de relatie mens en natuur verder zal moeten verbeteren.

Brigit

Na mijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam ben ik in 2007 bij Watersnip begonnen als ecologisch adviseur en medewerker NME. Al snel kwam de nadruk te liggen op de advieswerkzaamheden waarbij ik mij bekwaamd heb in de Wet Natuurbescherming en in waterkwaliteitsonderzoeken. Het is interessant om te zoeken naar mogelijkheden waarbij mens en natuur kunnen samenleven, in voor de natuur zo optimaal mogelijke omstandigheden.  Sinds januari 2020 ben ik vennoot en mede-eigenaar bij Watersnip.

Watersnip zal in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de hedendaagse uitdagingen, door middel van natuurontwikkeling en verbetering van de biodiversiteit zowel in stedelijk- en landelijk gebied als in wetlands.

Fieke

Fieke

Bij Watersnip verzorg ik de materialen voor de buitenlessen en de programma’s voor de overige groepsactiviteiten. In de accommodatie ben ik nauw betrokken bij het onderhoud en de inrichting van het gebouw. Dat Watersnip is gevestigd te midden van het Reeuwijkse plassengebied maakt het werk aangenaam.

 

Fons

Fons

Na een lange carrière bij een grote bouwmaatschappij waar ik me onder andere met inkoop bezig hield, wilde ik graag meer ruimte en vrijheid om mij heen. Ik vond een hele mooie tijdsbesteding bij Watersnip in Reeuwijk. Ik heb inmiddels mijn vaarbewijs gehaald en ondersteun bij allerlei technische klussen zoals bijvoorbeeld het ophangen van vleermuisverblijven.

Meia

Meia

Mijn verantwoordelijkheid is de zorg voor de financiële administratie en P&O van Watersnip. Daarnaast ben ik betrokken bij ecologische onderzoeken voor Watersnip Advies. Mijn uitdaging is om niet alleen op commercieel niveau te denken, maar deze te combineren met aandacht voor het belang van mens en natuur.

Merel

Merel

Binnen Watersnip houd ik mij bezig met het coördineren van de vaartochten en de boekingen van de accommodatie. Daarnaast verzorg ik ook mede de buitenlessen voor de kinderen. Ik vind het heerlijk om in de natuur te vertoeven en mij op en om het water te begeven. Het geeft dan ook voldoening om eraan bij te dragen dat andere mensen, jong en oud, de mooie Wetlands kunnen ontdekken.

Quinn

Quinn

Als Ecologisch medewerker bij Watersnip voer ik ecologisch onderzoek uit en ondersteun ik natuurrealisatie projecten. Hiermee kan ik mens en natuur helpen samen te groeien.

Door hiernaast les te geven kan ik mijn passie voor de natuur delen met nieuwe generaties.

Ruud

Ruud

Na mijn werk als beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht mag ik mijn opgedane technische kennis en kunde nu inzetten voor Watersnip. Heerlijk om in een bedrijf te werken waar mens en natuur op de eerste plaats staan en om mensen te ondersteunen in een bewustwordingsproces naar de rijkdommen van de natuur voor de mens.

 

Bedrijfsfeest met zeilen en kampvuur

Op 26 september werd het jaarlijkse bedrijfsfeest van de medewerkers van Watersnip gevierd.  De 26 deelnemers gingen met drie grundels en een bok het water op om te genieten van het fraaie nazomerweer. Het was wederom een prachtig gezicht om de eigen platbodems van het bedrijf te zien varen. Deze authentieke eiken scheepjes, bouwtekening midden 19e eeuw, zijn voluit cultuurhistorisch erfgoed. Na het varen werd het kampvuur aangestoken en werd er volop bijgepraat door medewerkers, schippers, waarnemers en stagiaires. Een goed moment om informatie te delen over de veelzijdige en afwisselende projecten en producten van Watersnip. Het bedrijf ontwikkelt zich steeds meer tot Wetlandinformatie-centrum en speelt een rol als kenniscentrum in het Groene Hart. De heerlijke bonenschotel zonder vlees vond goed aftrek. De opkomende maan, de gloed van het kampvuur en de stilte van de plas zorgden voor een heel mooie sfeer. Watersnip is opgericht in 1987 en sinds 1991 gevestigd in het gebouw de Rokende Turf.  Door het toenemende belang van ecologie, natuurwetgeving en voorlichting groeit Watersnip nog steeds. De ambitie is een relatief kleinschalig bedrijf te blijven dat aandacht, goede zorg en kwaliteit biedt.

Wie met zijn bedrijf of familie wat te vieren heeft in een bijzondere sfeer en of daarbij wil varen kan contact opnemen via het contactformulier.