+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

In deze periode ontvangt Watersnip Natuuractiviteiten diverse VMBO-1 klassen van de Driestar voor een programma op en aan het water. De leerlingen oriënteren zich op het kiezen van hun vakkenpakket en dat heeft weer te maken met de voorkeur voor een beroepsrichting. 

Omdat de leerlingen van basiskader echte actieve “doeners” zijn, kan het werken met groen en water een goede optie voor hen zijn. Tijdens de vaarexcursie kijken we met de klassen naar allerlei werkzaamheden en beroepen die je in het Reeuwijkse plassengebied kunt beleven. Zoals werk van het waterschap, van hoveniers , groen- en natuurbeheerders. We gaan aan land om bij de Surfplas wilgen kort te zetten, waardoor het riet meer ruimte krijgt om uit te groeien. Er worden takkenbossen gemaakt die nuttig gebruikt kunnen worden voor het beschoeien van een eilandje in de plas ‘s-Gravenbroek.

Werken in de buitenlucht is heel afwissend: Soms bij wind en regen, maar heel vaak ook bij zonnig en droog weer. Om het buitenwerk aan te kunnen moet je dus wel wat in je mars hebben!

Wilt u meer lezen over onze programma’s voor het voortgezet onderwijs?