+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Watersnip ontvangt als erkend leerbedrijf regelmatig studenten die een stage lopen voor een bepaalde periode. Watersnip vindt het belangrijk om studenten de kans te geven werkervaring op te doen en te leren in de praktijk. De komende tijd delen verschillende stagiairs hun ervaringen. Vandaag een interview over de ervaringen van stagiaire Melody Tromp.

Welke opleiding doe je?
De opleiding die ik volg is Urban Green Development op het Wellant college in Houten. Het is een MBO opleiding. Het gaat vooral over het groenbeheer, duurzaamheid en circulair beheer.

Hoe ben je bij Watersnip terecht gekomen?
Voor mijn laatste jaar moest ik een stage bedrijf zoeken waar ik mijn Proeve van bekwaamheid kon uitvoeren. Daarnaast moest ik ervaring opdoen in het kantoorleven maar ook met buiten werkzaamheden. Met deze criteria in mijn achterhoofd heb ik naar passende stageadressen gezocht en kwam ik bij Watersnip terecht.

Met welke werkzaamheden heb je je beziggehouden?
Tijdens de stage periode heb ik veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Zo heb ik mee geholpen aan veldonderzoeken en daarover gerapporteerd. Eén van de onderzoeken was het in kaart brengen van Krabbenscheer in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Bij dit project ben ik van begin tot eind betrokken geweest. Op de fiets heb ik de hele gemeente doorkruist om Krabbenscheer te inventariseren. Ook heb ik de rapportage gemaakt en onderzoek gedaan naar oorzaken voor het verdwijnen van Krabbenscheer.
Naast dit onderzoek heb ik meegeholpen met werkzaamheden zoals het snoeien van bomen, het verbeteren van de parkeerplaats door een deel opnieuw te aan te leggen en onderhoudswerkzaamheden aan verschillende eilanden. Ook heb ik geassisteerd bij de buitenlessen die Watersnip verzorgd. Momenteel leer ik vleermuisonderzoeken uit te voeren.

Wat was je leukste stage ervaring bij Watersnip?
Ik heb niet echt één leukste ervaring; ik heb namelijk best veel leuke dingen mogen meemaken. Eén daarvan is het varen met de boot, maar ook het omhalen van bomen. Het varen met de boot over de plassen naar de eilanden was geweldig. Ik mocht een paar keer ook zelf varen. De bomen hingen over het water en moesten weg om meer open ruimte en zonlicht te krijgen op de kant. Verder is Watersnip een leerzaam bedrijf en heb ik veel soortenkennis van planten en dieren opgedaan.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd en neem je mee in je verdere carrière?
Ik heb veel geleerd over goede verslaglegging en het omgaan met klanten en collega’s. Daarnaast neem ik ook alle opgedane kennis van planten en dieren mee.