+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

‘Op een heerlijke zonnige dag deden wij -een groep studenten- mee aan de Sluipwijkse Turfvaartocht. De combinatie van het interactieve programma en een drankje in de zon maakten deze middag op het water tot een groot succes. Het zelf openen van bruggetjes en het produceren van onze eigen turf was erg leuk’.

Aldus Bram Harkema, coördinator van de groep deelnemers.

 

Zaterdag 12 april, een prachtige voorjaarsdag op de plas! Een groep jonge mensen steekt onder leiding van gids Jaco van wal met de bok. Thema van de vaartocht is vanmiddag ‘de Sluipwijkse Turfgeschiedenis’.

Om van de ene plas naar de andere te komen is het soms nodig om een ophaalbrug omhoog te draaien. De deelnemers zijn diverse malen enthousiast in touw om de bok zijn route te laten vervolgen. Jaco vertelt over vroeger, over baggermannen en veenmeiden, en laat zien waar in het gebied vroeger grote turfschuren gestaan hebben. Op plas Kalverbroek komen de deelnemers zelf ook in actie met de baggerbeugel, stikgraaf en het treebord.

Via de plassen Elfhoeven en ’s Gravenkoop wordt het rondje Reeuwijkse plassen gesloten als de bok weer aanmeert bij de steiger van De Rokende Turf.

De Sluipwijkse turfvaartocht en andere rondvaarten en themavaartochten zijn te boeken voor een groep vanaf 15 deelnemers.