+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

In het weekend van 15 en 16 augustus organiseerde het Natuurnetwerk Reeuwijkse Plassen een publieksweekend. Het doel was om de hoge natuurwaarden van het plassengebied helder onder de aandacht te brengen. Hiertoe werd samengewerkt met instellingen en bedrijven zoals Staatsbosbeheer, Groenalliantie Midden-Holland en Wetlandinformatiecentrum Watersnip.

Er was een breed aanbod van activiteiten voor allerlei doelgroepen, jong en ouder. De publieksdagen werden geopend door wethouder L.J. van den Heuvel van gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Watersnip verzorgde twee gratis vaartochten, één op zaterdag en één op zondag. Deze vaartochten bleken heel populair te zijn, want ze waren snel volgeboekt.

Het thema van de Watersnipvaartochten was: ‘Vogels en vissen in het Reeuwijks plassengebied’. De deskundige schippers van Watersnip gaven tekst en uitleg over het belang van waterrietkragen voor zowel vogels als vissen en over de rol van jacht en visserij in het gebied. Er werd getoond hoe de Sluipwijkse jagers vanouds de eenden naar zich toe lokten en hoe een fuik werkt. Ook werd ingegaan op het geheimzinnige leven van de paling. De interactie tussen publiek en gids, het luisteren naar elkaars mooie verhalen en de gezelligheid aan boord die daardoor ontstaat zorgen altijd voor een onvergetelijk ervaring op het water. Het intens kunnen beleven van natuur aan de rand van het stedelijk gebied is van grote waarde voor veel streekbewoners.

Wilt u meer lezen over de activiteiten van Watersnip?