+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK REEUWIJK

Op zaterdag 14 oktober organiseerde IHE Delft Institute for Water Education een excursie voor het Indonesische ministerie van Milieu en Bosbouw naar het wetland van het Reeuwijkse plassengebied

De Indonesische gasten werden op het kantoor van Watersnip Advies ontvangen door directeur John van Gemeren. Hij gaf als voorbereiding op de vaartocht eerst een korte inleiding op het karakter en de ontwikkeling van het veengebied. De groep voer onder een prachtige herfstzon het gebied in. De medewerkers van het ministerie keken met veel interesse naar de oevers, het beheer ervan en de kwaliteit van het water. De diepte van de plas werd gemeten. Hierbij werd gelet op het vrijkomen van het sterke broeikasgas methaan uit het borrelende water. Eén van de gasten mocht de baggerbeugel hanteren bij een veenbonk. Tijdens de wandeling in polder Oukoop werd zichtbaar dat we in Nederland extra ruimte maken voor het bergen van regenwater en het herstellen van de biodiversiteit. Ook was er een spontane ontmoeting met IVN-vrijwilligers. Zij werkten die dag aan het beheer en herstel van een eiland in het plassengebied. De gasten toonden ook belangstelling voor natuurinclusieve landbouw en biologische producten.

De gids van Watersnip ontving aan het eind als teken van dank en waardering een mooie batikshawl en een Javaanse hoofdtooi. Het was een ontmoeting die aan beide kanten als leerzaam en inspirerend werd ervaren.    

Wilt u meer lezen over onze wetland-programma´s?

Wilt u meer lezen over Watersnip Advies?